O Nama


Može se reći da je sve počelo još davnih 90-tih godina prošlog veka, kada je vlasnik ove radnje i njen “glavni radnik” Boba Vučenović u svom rodnom gradu Berane otvorila ključarsku radnju i tamo zavolela ovaj zanat. Nešto kasnije životni put ju je doveo do Beograda, gde je dugo radila u fabrici konditorskih proizvoda “Soko Štark”. Do preokreta dolazi 2021 godine, kada se iznenada odlučuje (iz različitih razloga) da krene u novu-staru avanturu i vrati se staroj ljubavi, ključarskom zanatu…

Ključarska radnja “Otključaj Lako” je mala radnja u beogradskom naselju Braće Jerković, kod okretnice autobusa 26. Pored primarne delatnosti: narezivanje ključeva, bavi se i oštrenjem noževa, makaza i drugih predmeta koji zbog svoje namene uvek moraju da budu dobro naoštreni. Takođe u našoj prodavnici možete naići na širok izbor raznih brava, cilindara, kvaka i druge prateće opreme koja se stalno obnavlja, delom i zbog različitih zahteva naših kupaca.

Kao posebnu kategoriju bi izdvojili bravarske intervencije, tj. izlazak na teren po vašem pozivu, kada je potrebno odraditi “stručno obijanje” vrata, zamenu brava, kvaka, cilindara i naravno po potrebi uraditi novi ključ. U tim kriznim situacijama za vas i vašu porodicu od ključne važnosti je brzina intervencije, pa ako kojim slučajem nismo u mogućnosti da hitno delujemo, preporučujemo vam kontakt sa našim partnerima i pouzdanim bravarima za tu vrstu intervencije.

Proces izrade ključeva

Ključevi se seku mašinom koja se zove duplikator ključeva. Vaš originalni ključ se stavlja u škripac na jednoj strani duplikatora ključa, poredan sa alatom za sečenje (ili sečivom), a prazan ključ se stavlja u škripac na strani mašine koja sadrži alat za poravnanje. Alat za poravnanje je komad metala koji je ravan sa sečivom. Vodič za tastere ili traka za poravnanje na vašem duplikatoru ključeva obezbeđuje da su tasteri ujednačeni jedan sa drugim. Duplikator ključeva se zatim uključuje, a kako se originalni i prazni ključevi pomeraju horizontalno preko mašine, sečivo seče u prazan ključ, koristeći original kao neku vrstu šablona. Nakon toga, tehničar brave će izbrusiti dupli ključ radi glatkog završetka. Konačni proizvod je duplikat ključa koji odgovara originalu….

Mašine za izradu ključeva

Uglavnom koristimo standardne mašine za izradu različitih tipova ključeva. Pored izrade univerzalnih ključeva, imamo i mašine za izradu kodiranih i kasa ključeva.

Mašina za izradu kodiranih ključeva

JMA Dakar

mašina za izradu kodiranih ključeva
  • Pouzdana mašina poznatog proizvođača za izradu različitih tipova kodiranih ključeva.
  • Na slici je prikazan originalan ključ i onaj ključ koji se izrađuje po njegovom šablonu.

Rekord

mašina za izradu univerzalnih ključeva
  • U pitanju je standardna mašina za izradu univerzalnih ključeva. Ali i pored toga potrebna je opreznost, jer niko ne voli reklamaciju, pa tako i mi, a o korisniku usluge (mušteriji) da i ne govorimo.
  • Na slici je vredna ruka našeg radnika pri izradi ključa na datoj mašini.

JMA Detriot

mašina za izradu kasa ključeva
  • Mašina poznatog prizvođača, specijalizvana za izradu kasa-ključeva.
  • Na slici je prikazana specifična tehnika koja se promenjuje pri izradi ovog tipa ključa.

MAŠINA ZA OŠTRENJE NOŽEVA

Za oštrenje noževa koristimo provereni model za fino i precizno oštrenje.

mašina za oštrenje noževa

Einhell Bavaria

BD 150

  • Einhell Bavaria Oštrač BD 150 radi bez vibracija sa glatkim i tihim rotacijama za precizan rad.
  • Pristupačan i moćan oštrač sa dva kamena točka za fino i grubo oštrenje.